Til seneste kommentar

CBS TOEFL, IELTS, CAMBRIDGE

Hei! Jeg har søkt på International Shipping & Trade linjen på CBS. Jeg har Internasjonal Engelsk fra VG2, men har skjønt det sånn at det ikke holder for å oppfylle Engelsk A kravet. Jeg gikk ut av videregående i 2022. Stemmer dette? Isåfall, holder det da at jeg tar en TOEFL eller IELTS test for å oppfylle English A språkkravet?
Axel

Kommentarer

 • Hei,

  For å oppfylle Engelsk A må du ha hatt faget samfunnsfaglig engelsk, det som nå heter Engelsk 2.

  Hvis du ikke har dette, kan du ta en språktest for å møte kravet til Engelsk A. Dette forutsetter at du allerede oppfyller kravet til Engelsk B med en dansk karakter på minst 6,0. En tabell for omregning fra danske karakterer til norske finner du her. Du må også bestå den valgte språktesten med det nødvendige minimumskravet til poengsum (angitt nedenfor) for å innfri kravet til Engelsk A:

  - Cambridge C2 Proficiency (Certificate of Proficiency in English) bestått med min. C, tilsvarende en minimumspoengsum på 200
  - Cambridge C1 Advanced (Certificate of Advanced English) bestått med min. C OG en poengsum på minimum 185.

  - IELTS test: IELTS-akademisk test bestått med en samlet poengsum på minst 7,0 og en minimumspoengsum på 6,0 for hver av de fire forskjellige delene.
           Merk: Hjemmestesten godkjennes også

  - Internet-based TOEFL test: Internetbasert TOEFL-test: TOEFL iBT bestått med en minimum samlet poengsum på minst 94 og en minimumspoengsum på 20 i hver av de fire forskjellige delene.
  - Home Edition TOEFL test: TOEFL iBT Home Edition bestått med en minimum samlet poengsum på minst 94 og en minimumspoengsum på 20 i hver av de fire forskjellige delene.

  Du kan finne mer informasjon her: https://www.cbs.dk/en/study/bachelor/admission/how-to-apply/entry-requirements#thespecificentryrequirements

  Lykke til!

  Mvh Elise
  Elise
 • Takk for svar! Spørsmålet mitt er egentlig om jeg kan ta enten TOEFL eller IELTS test for å oppfylle engelskravet ettersom jeg allerede oppfyller kravet til Engelsk B med en dansk karakter på minst 6,0.
  Cambridge testen er ikke tilgjengelig i tide, så derfor lurer jeg på om TOEFL eller IELTS testen vil holde. Takk på forhånd!
  Axel
 • Hei Axel,

  Slik jeg leser det på CBS sine sider ref: https://www.cbs.dk/en/study/bachelor/admission/how-to-apply/entry-requirements#thespecificentryrequirements (per 2024) godkjennes nå både IELTS og TOEFL som språktester.
  • IELTS test: IELTS-akademisk test bestått med en samlet poengsum på minst 7,0 og en minimumspoengsum på 6,0 for hver av de fire forskjellige delene.
   • Merk: Hjemmestesten godkjennes også
  • Internet-based TOEFL test: Internetbasert TOEFL-test: TOEFL iBT bestått med en minimum samlet poengsum på minst 94 og en minimumspoengsum på 20 i hver av de fire forskjellige delene.
  • Home Edition TOEFL test: TOEFL iBT Home Edition bestått med en minimum samlet poengsum på minst 94 og en minimumspoengsum på 20 i hver av de fire forskjellige delene.
  Lykke til!

  Mvh Elise


  Elise

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.