Dette innlegget er gammelt og kan inneholde feil informasjon.
Kommentarer du søker har enten blitt flyttet til en ny diskusjon eller er slettet.

Musikk i sykkeltimene

Mange sykkel instruktører bruker for mye teknoinspirert musikk - noe jeg syns det er vanskelig å holde takten til - særlig når jeg blir sliten og trenger litt ekstra drahjelp. Jeg ramler rett og slett av og får ikke det utbyttet av timen som jeg ønsker meg. Jeg er rimelig erfaren på sykkeltimer og har helt grei kondisjon, så det er ikke der det ligger smile

Jeg sitter ofte bak og ser at det er flere enn meg som sliter med det samme.

Jeg vil foreslå at alle sykkelinstruktører legger ut spillelisten sin på Spotify - sånn at vi kan gå inn på forhånd og velge time uti fra den musikken vi liker best.

Kari Ottesen Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Hei Kari. Takk for din tilbakemelding.Vi produserer ny musikk til alle våre klasser 4 ganger i året, og spillelistene ligger tilgjengelige på Spotify. Det produseres et utvalg av cd-er som instruktørene kan velge blant, og pr. idag er det ikke mulig å legge ut hvilken instruktør som bruker hvilken musikk på Spotify. Musikk er en smakssak, men vi forsøker etter beste evne å produsere cd-er med et variert musikkutvalg som passer det gjeldende konseptet/produktet. De som produserer musikken er selv instruktører i SATS, og de underviser de klasser de produserer musikken til. Sist men ikke minst er vi i SATS stolte av at vi (som eneste treningskjede vi vet om) honorerer alle artistene som skaper musikken vi trener til. Alle våre timer kjøres til musikk som er juridisk godkjent dvs. at alle artistene er betalt og har godkjent bruken av deres åndsverk. Dette medfører at vi også har lang produksjonstid (3 måneder) ettersom all musikken skal godkjennes av de ulike instanser.
  Vi tar gjerne imot musikkønsker, og de kan sendes inn via følgende link http://www.sats.no/trening/gruppetrening/Artikl...

  Lena
 • Ikke at det spiller noen rolle, men jeg er helt enig med Kari her!

  Victoria
 • Kari har helt rett smile !

  Tone
 • Hei Lena
  Du skriver "Sist men ikke minst er vi i SATS stolte av at vi (som eneste treningskjede vi vet om) honorerer alle artistene som skaper musikken vi trener til. Alle våre timer kjøres til musikk som er juridisk godkjent dvs. at alle artistene er betalt og har godkjent bruken av deres åndsverk. Dette medfører at vi også har lang produksjonstid (3 måneder) ettersom all musikken skal godkjennes av de ulike instanser." Dette er ikke helt riktig vel? Alle som bruker musikk offentlig i Norge (treningssenter, utesteder, butikker o.l) må betale vederlag til organisasjonene Gramo og Tono. Alle treningssentere i Norge betaler dette. Når vederlag er betalt kan man bruke akkurat den musikken man vil, så mye man vil. Så at det finnes en "produksjonstid" på 3 mnd for godkjenning av musikk er ikke riktig ifht rettigheter av åndsverket. Kanskje dere har noen interne regler rundt musikken, men sånn utifra vederlagsloven er det bare å kjøre på med den musikken dere ønsker når som helst.

  Marianne
 • Hei, Marianne! I det man produserer egne CD'er må dette gå via IFBI, som eier rettighetene til å sette de ulike artistene på en og samme CD og produsere opp kopier av disse. Vi betaler også en avgift for hver kopi som blir produsert for SATS. Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Hva med ha musikalsk tema i noen spinningtimer? F.eks. Rockespinning, Eurovision-spinning etc. Tipper disse ville blitt populære smile Mange av kundene er ikke like begeistret for techno, trance, dance og den type musikk. I allefall ikke i ALLE timene.

  Vil også poengere at spinningtimene til Jan Erik Flatvad ofte har innslag av gamle schlagers og tilogmed noe klassisk. Morsomt!

  Sabrina Risem, Oslo
 • Hei, Sabrina! Vi takker for din tilbakemelding. Hyggelig å høre at du er fornøyd med sykkeltimene til denne instruktøren!

  Vi har tidligere hatt sykkeltimene CyclingClassical, EurovisonCycling og We will ROCK you! Sentrene kan fortsatt velge å ha CyclingClassical på sine timeplaner, men for tiden er det ingen i Stor-Oslo som har dette.

  SATS har noe som heter Local Hero som er et prosjekt der vi lar våre fantastiske gruppetreningsinstruktører og personlige trenere utvikle nye interessante treningsprodukter. Her vil de også kunne komme med forslag til sykkeltimer med musikktema.

  Som medlem kan du komme med innspill til musikk til våre Sats-timer på sats.no http://www.sats.no/trening/gruppetrening/Artikl.... Det samme kan du gjøre via Spotify på listene til SATS.

  God trening videre! Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Lena (SATS) skriver i sitt innlegg over "Vi produserer ny musikk til alle våre klasser 4 ganger i året, og spillelistene ligger tilgjengelige på Spotify".

  Under hvilken bruker på spotify finner jeg disse listene? Har du kanskje en link?

  Martin
 • Hei, Martin! Ved å gå inn på følgende nettadresse vil du få tilgang til våre spillelister:
  http://www.sats.no/trening/gruppetrening/Artikl...

  Alternativt kan du logge deg på Spotify på nettet
  Søk opp sats
  Under "Profiles" velger du sats.music
  Klikk så på "Follow"

  Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Jeg er enig i at det kan bli for mye slitsom teknomusikk på Sats. Jeg var mer fornøyd med musikken på Elixia dessverre. En annen ting er skriking i mikrofonen mens den høye musikken holder på, som jeg synes Sats er flinke på å ikke gjøre, men som jeg likevel også har opplevd på Sats. Kan kundeservice videreformidle dette som en påminnelse til instruktørene som gjør dette? Jeg hører ikke hva instruktøren sier når de skriker i mikrofonen og det er vondt for øret og sjela. Muligens gjør de dette fordi de vil inspirere og glemmer at de har en mikrofon ..(som ikke trenger å ropes i) ? Jeg har merket meg at de instruktørene som har de lengste ventelistene/mest populære er de som ikke "maser" og som ikke roper/skriker, men likevel er støttende/inspirerende. Jeg, som mange andre kommer fra støyfulle arbeidsplasser rett på trening..
  Vennlig hilsen Hanne

  Hanne
 • Hei, Hanne! Vi takker for din tilbakemelding! På saltimer er det mange ulike konsepter og type musikk. Noen av konseptene er lisensbaserte og disse produserer vi ikke musikk til selv. Noen timer er det instruktøren som selv velger musikk til mens på andre er det SATS som er produsenter. Musikken blir produsert med tanke på variasjon og type time. På mange av sykkeltimene har instruktørene flere CD'er å velge blant og de kan også velge blant musikk som har vært utgitt tidligere. Har du kommentarer til enkelttimer er du alltid velkommen til å gi dine kommentarer. Dette gjør du på din profil på sats.no under fliken "Mine bookinger", "Tidligere bookinger" og "Sett karakter". Du har også mulighet til å komme med ønsker til musikk til våre SATS-klasser her https://www.sats.no/trening/gruppetrening/Artik...

  Vi har nettopp hatt et annet innlegg om bruk av mikrofon på gruppetimer og dette blir nå fulgt opp gjennom produktavdelingen med samtlige gruppetreningsansvarlige på våre sentre i Norge.

  Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Jeg er veldig redd for hørselen min, og vil gjerne beholde den. Har irritert meg litt over lydnivået hos enkelte instruktører og sluttet å gå til noens timer fordi jeg har vondt i ørene når jeg kommer hjem. Idag hadde vi vikar i en spinning time. Jeg har helt sluttet å gå til hans faste timer, utelukkende på grunn av støynivået. Jeg har sagt det både til instruktøren og senteret. For moro satte jeg på desibel måleren på telefonen, og musikken lå konstant på 90 - 92 decibel. Det er så høyt at arbeidsgiver er forpliktet til å dele ut hørselvern. Jeg er på sats for å trene ikke for å ødelegge hørselen. Dette er jo ingen autorisert måling. Hva gjør Sats for å sikre at lydnivået holder seg innfor det tillatt? På 85 db skal det være øreklokker tilgjengelig.

  Hanne L
 • Hei, Hanne. Vi takker for din tilbakemelding!

  SATS oppfordrer alle ansatte til å ta særlig hensyn når medlemmer gir tilbakemelding på for høy lyd på timene deres. Videre bør alle ansatte si fra før timen om at deltakerne må gi beskjed dersom de opplever lyden for høy under timen. Dersom du opplever at instruktører ikke holder seg innen forsvarlig desibelgrense ønsker vi å følge opp dette og setter stor pris på tilbakemeldinger til sats@sats.no. Vi trenger da å vite eksakt hvilke timer du har deltatt på.

  Vi har tidligere testet lydmålere/desibelører. Det viste seg at øret lyste rødt ved et ikke-skadelig lydnivå på 95 db, hvilket skapte en opplevelse av at det var helseskadelig å delta på sykkeltimene, noe det ikke var ettersom det iht. til Folkehelseinstituttets retningslinjer først er skadelig etter at tilhørende/besøkende har vært utsatt for dette lydnivå over en 3 timers periode. I korte perioder kan lyden nå et nivå på 110 db uten at det er helseskadelig. Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) sier at lydøre ikke er det rette verktøyet for treningssentre.

  Vi har hatt/har lydsperrer på flere anlegg. En av utfordringene med disse er at deltakere absorberer lyd, og derfor vil en full sal oppleves med lav lyd, dersom lydsperren er innstilt til 95db, og omvendt. Videre er lydkvaliteten på våre cd’er veldig variable og dersom instruktøren bruker andre lydkilder (eks. iPhone) kan lydnivået bli veldig lavt/variabelt.

  Inntil videre har vi ikke funnet en tilfredsstillende løsning vi mener å kunne implementere på alle SATS sentre.Vi ønsker imidlertid å inngå et samarbeid med HLF og er dialog om dette nå.

  Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Synes også at det techno kjøret ikke passer til spinningen. Hva med heller litt mer urban /hip hop musikk som de fleste spinning timer i USA spiller?

  rebeca
 • Hei, Hanne! Vi takker for din tilbakemelding! Musikken vi benytter på sykkeltimene blir produsert med tanke på variasjon og type time. På mange av sykkeltimene har instruktørene flere CD'er å velge blant og de kan også velge blant musikk som har vært utgitt tidligere.

  Våre ansatte har også mulighet til å komme med ideer til nye konsepter og spesialklasser gjennom "Local Hero".

  Har du kommentarer til enkelttimer er du alltid velkommen til å gi dine kommentarer. Dette gjør du på din profil på sats.no under fliken "Mine bookinger", "Tidligere bookinger" og "Sett karakter". Du har også mulighet til å komme med ønsker til musikk til SATS-Cycling her https://www.sats.no/trening/gruppetrening/Artik...

  Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Jeg må bare si at folk er forskjellige. Noen liker hiphop, noen klassisk, noen urban, noen techno osv. Det går desverre ikke ann å tilfredstille hver enkelt som er på spinningtimene. Jeg synes mange ganger tempoet er for raskt, men da gjør jeg det litt saktere. Er musikken litt høy, setter jeg meg ikke rett ved siden av høytalerne. Og er det en time/instruktør jeg ikke liker, så setter jeg meg heller på en sykkel et annet sted på senteret og hører på egen musikk.
  Jeg er knall fornøyd med SATS, og jeg liker at alle instruktørene er forskjellige.

  Tess
 • Hei, Tess. Takk for et veldig fint innlegg. Du har så rett! Er det noe som ikke føles rett ønsker vi selvsagt å få innspill slik at vi kan forbedre oss, men som du sier kan det være svært individuell oppfatning av musikk, lyd og generelt inntrykk av en opplevelse. Fortsatt god trening og ha en fin helg! Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • En klage over musikken i spinning timen på mandag morgen kl 06:30. Han referer til å finne inspirasjon i musikken men virker som han ikke vet hvilken musikk det er en gang. Virker som musikken er en standard pakke uten egen innspill - utfattelig lite motiverende. Itillegg er det grusomt med metal på spinning kl 06:30 og andre også for den del. Det var en vikar forrige uke som het Marianne og musikken hennes var helt fantastisk!!!!!! Dette er desverre den eneste spinning timen jeg kan dra på i ukedagene men om musikken ikke endres så dropper jeg spinning. sad

  Rebeca
 • Hei, Rebeca. Våre instruktører har et stort utvalg av CD'er som de kan velge blant til sine timer. Instruktørene velger da gjerne den CD'en som inspirerer de til å kunne gi sitt beste. For at jeg skal kunne videresende ditt innspill trenger jeg å vite hvilket senter og dag det gjelder. Fint om du kan sende meg dette til tone.krogstad@sats.no. Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Hei,
  Jeg trener på SATS Akergata og Spektrum og tar spinning timer hver mandag med Jens kl 07. Musikken han spiller er helt forferdelig og lite inspirerende. Forrige uke dvs 23 feb så spilte han bra musikk men ellers spiller han den samme CDen hele tiden. Hadde det ikke vært fordi jeg ikke kan ta spinning noen andre dager så hadde jeg droppet det. Forrige uke tok vi spinning på torsdag på Spektrum og den er helt fantastisk. Vi trener med PT hver tirsdag & torsdag men hadde vi ikke gjort det så hadde jeg helt klart tatt spinning i Spektrum. Tror hun het Hege som er på tirsdager og hun er helt RÅ!!!!

  Rebeca
 • Hei, Rebeca. Senterleder på SATS Akersgata har vært i kontakt med instruktøren som sier han varierer musikken en del. Han startet nytt program for fire uker siden og har kjørt dette tre ganger, mens han forrige uke brukte et gammelt program igjen. Når han får ny musikk brukes denne for det meste, men han benytter også gammel musikk av og til for variasjon. Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Jeg trener på Elixia Carl Berner og syns det er glimrende at spinninginstruktørene lager programmet og setter sammen musikken selv. For å få et godt utbytte av treninga er jeg avhengig av musikk som setter fart på kroppen min, og da trenger jeg musikken som den Are Solberg bruker. Mange instruktører bruker mye techno, trance, dance og den type musikk, og da slutter kroppen min å virke - det er bare å komme seg hjem igjen! Jeg ønsker at dere kunne ha en liten oversikt over hva slags type musikk instruktørene bruker (sånn i hovedsak), slik at det blir lettere å finne de timene som passer for hver enkelt. Og jeg håper virkelig at de gode instruktørene på Elixia får fortsette å lage programmene sine selv, og ikke må følge et program som andre har laget for dem - da forsvinner de virkelig gode instruktørene...

  Anne
 • Hei,

  Jeg skulle gjerne sett at jeg hadde tilgang på musikklistene - både fordi det noen ganger er musikk jeg liker som spilles ila timen og fordi det er noen låter som... i mine ører ikke klinger fullt så bra. Ser du gir en lenke til hvor man kan sjekke musikken over - men den fungerer ikke for meg. Må man være logget inn som medlem for å se spillelisten?

  ML Brew
 • Hei, Anne. Det er hyggelig at du er fornøyd med instruktør, musikk og program. Det er ingen planer om å endre på deres rutiner for bruk av musikk og selvkomponering av programmer. Fortsatt god trening! Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Hei, ML Brew. Man må være logget inn enten på sin Spotifykonto eller via Facebookkontoen sin for å få tilgang til musikklistene våre som er publisert på Spotify. Når du trykker på Spotifyikonet på satselixia.no får du valgene om innlogg til begge disse og velger den som passer deg. Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice
 • Ser at ingenting har blitt bedre siden jeg sluttet som spinninginstruktør. Kjedene legger stadig flere hindringer i veien for at instruktørene kan legge personlig preg på timene, og kundene tror instruktørene har skylden.

  Baluba
 • Hei, Baluba. Vi har ikke lagt til nye hindringer for våre instruktører, de har samme mulighet som før til å sette sitt personlige preg på timene.
  Vi har gjort noen endringer i vårt utvalg av sykkeltimene og de kan du lese mer om her: http://www.sats.no/nyheter/Endringer-i-gruppetr...
  CyclingPulse og Watts-up cycling utgår slik at flere av instruktørene i de ulike type timene skal kunne hjelpe deltakerne med å få full uttelling av treningen - med pulssystemer i rom og/eller wattmåler på sykkelen. Denne endringen gir instruktørene flere valg når de setter sammen sine sykkeltimer.

  Med vennlig hilsen Tone

  Tone Leder Kundeservice

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg kan bli synlig for alle.
Din e-post vises aldri offentlig. Les vår policy