Nyutdannet og lønn ved tilsetting

Jeg blir ferdig med min mastergrad i kommunikasjon nå til sommeren, og jeg lurer på hva jeg skal spørre om i lønn, eller i hvilket sjikte jeg skal legge meg på. Jeg har sett litt på lønnstatistikken, men lurer på hva dere anbefaler?
Maren

Kommentarer

 • Hei, Maren
  Så bra at du har sjekket lønnsundersøkelsen vår. Der finner du blant annet gjennomsnittslønn for konkrete stillinger og hva andre nyutdannet i gjennomsnitt ligger på.

  Når du skal søke på en jobb så vil det i utlysningsteksten til stillingen kunne stå noe om øvre og nedre sjikt om hva arbeidsgiver er villig til å tilby. Det kan også være at stillingen har en minstelønn, slik som for eksempel førstekonsulent i staten, som for tiden har en minstelønn for arbeidstaker med høyere akademisk utdanning på minimum kroner 468 300 i årslønn. Selv om stillingen har en minstelønn, så kan det forhandles om høyere lønn enn minstelønnen. Andre ganger står det bare i utlysningsteksten at det er lønn etter avtale. Uansett er det lurt å sjekke lønnsundersøkelsen vår for å se lønnsnivået på den aktuelle stillingen, eventuelt er det bare å ta kontakt med oss for individuell bistand.

  Utover dette er det en generell anbefaling å be arbeidsgiver om å komme med et første tilbud. Det er sjelden at første tilbud er det maksimale arbeidsgiver kan tilby, så her er det bare å prøve seg. Så lenge du ikke har fremsatt et ultimatum om høyere lønn, så der det verste som kan skje at tilbudet ikke blir forbedret. Uansett er det verdt å prøve.

  Lykke til når den tid kommer! 

  Med vennlig hilsen
  Johnny
  Johnny Advokat

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt fornavn og innlegg blir synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.