Til seneste kommentar

Lite utviklingsmuligheter i nåværende jobb

Hei,
Jeg jobber som rådgiver i et stort rådgivningsfirma. Vi har varierende mengde arbeidsoppgaver. Siden jeg begynte i bedriften har jeg hatt få resultater å vise til og liten personlig utvikling. Lønnen er god, og jobben relevant, men med liten arbeidsmengde kjenner jeg ingen personlig vekst i tillegg til en voksende dårlig samvittighet og en frykt for nedbemanning. Hva er deres beste tips i en slik situasjon? Arbeidsmarkedet innenfor mitt fagområde er lite og det er få jobber ute, derfor er jeg også redd for hva som vil skje om jeg sier opp uten å ha en ny jobb.
Takker for hjelp.
Sigurd Samfunnsviter Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Hei,

  Så bra at du ønsker å ta tak i situasjonen! Her følger noen tips som vil kunne være relevante for deg:
  • Det beste er som regel å be om en samtale med din nærmeste leder. Her er det viktig å formulere seg strategisk, dvs. ikke fokusere på at du har for oppgaver, men heller hva du er interessert i å jobbe mer med.
  • Kanskje kan det også være aktuelt med videreutdanning? Dette vil kunne ha flere fordeler: Du vil oppleve faglig utvikling, stille sterkere på arbeidsmarkedet, og i møte med evt. fremtidige arbeidsgivere viser du at du tok grep om egen karriere. Videreutdanning kan også være et naturlig tema om du velger å snakke med din leder om jobbsituasjonen din.
  • Bruk nettverket ditt! Spør relevante personer i din bekjentskapskrets om råd. Gjør dem oppmerksomme på at du er i en prosess, så de får muligheten til å gi tips om f.eks. relevante videreutdanninger, eller rett og slett «ha deg i bakhodet» om evt. jobbmuligheter dukker opp.
  • Kan du vise til andre resultater enn de åpenbare i din stilling? Selv om listen over kunder/prosjekter ikke er noe å slå i bordet med, har du garantert andre styrker som kommer frem i jobben du gjør. Er du f.eks. god til å lære opp og videreutvikle kollegaer, holde presentasjoner foran et publikum, ta i bruk nye (digitale) verktøy e.l.? Dette er også nyttig informasjon å ta med seg inn i en samtale med nærmeste leder. Hva er du god på og hva kan du bidra mer med?
  • Det kan også være nyttig å tenke bredere rundt egen kompetanse og anvendelsen av denne. Ofte låser man seg til ett fagområde og tenker at kunnskaper og ferdigheter man har utviklet her ikke kan anvendes på andre områder. Anbefaler deg og sjekke ut våre karrieresider på medlemsnett, hvor vi bl.a. gir innspill til hvordan du kan kartlegge kompetansen din og presentere den på en måte som gir flere muligheter i arbeidsmarkedet.
  Lykke til!
  Marie Seniorrådgiver fag og karriere

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt fornavn og innlegg blir synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.