Til seneste kommentar

Jobbmuligheter historie vs. statsvitenskap

Hei. Jeg trenger karriereveiledning. Studerer en bachelor i historie på NTNU nå, men har begynt å tvile på om det var riktig valg. Har hørt at det er vanskelig å få jobb når man studerer humanistiske fag. Stemmer dette? Lurer på å bytte til f.eks. statsvitenskap. Vil det gi flere jobbmuligheter? Må jeg i så fall ta en helt ny bachelorgrad? Lurer også på hvor man får jobb som samfunnsviter/humanist. Får de samme type jobber eller er det forskjell?
Sigurd Samfunnsviter

Kommentarer

 • Hei,

  Siden du studerer ved NTNU og ønsker karriereveiledning, kan jeg tipse om NTNU Karriere. De tilbyr karriereveiledning til studenter. Her kan du bl.a. få mer informasjon om jobbmuligheter med din utdanning. Dersom du lurer på hvordan du kan bygge videre på bachelorgraden din, ville jeg tatt kontakt med en studieveileder. De kan si mer om godkjenning av tidligere utdanning og f.eks. hvilke studieprogram du er kvalifisert for.

  Generelt kan jeg si at samfunnsvitere og humanister er kvalifisert for mange av de samme jobbene, med noen små variasjoner. Det er gjerne metoden som bidrar til disse små variasjonene, f.eks. hvorvidt man har statistikkfag, tekstanalyse, innsamling av data gjennom feltarbeid, intervjuer eller fokusgrupper e.l. som en del av graden sin. (Hvis du f.eks. har erfaring med å gjennomføre intervjuer vil du kunne være kvalifisert for litt andre oppgaver enn om du har kompetanse innen statistikkverktøy.)

  Tradisjonelt har mange samfunnsvitere jobbet innen bl.a.: Undervisning, saksbehandling i offentlig og privat virksomhet, i organisasjoner, i konsulentselskaper, med informasjon/kommunikasjon/PR og med HR-/personaloppgaver. Bare for å nevne noe.

  Ta gjerne en titt på våre karrieresider for mer informasjon om jobbmuligheter med våre fagbakgrunner, f.eks. vår kompetanseguide eller fagbeskrivelser.
  Marie Seniorrådgiver fag og karriere

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt fornavn og innlegg blir synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.