Til seneste kommentar

Hva gjør jeg når jeg er ansatt i en kommune og ikke har en tillitsvalgt til å forhandle for meg?

Jeg er ansatt i en kommune og har ingen tillitsvalgt, verken fra Samfunnsviterne eller Akademikerne. Hvordan skal jeg gå frem i lønnsforhandlingene i høst?


Sigurd Samfunnsviter Anmeld upassende innhold

Kommentarer

  • Takk for din henvendelse!
    I virksomheter der det ikke er en tillitsvalgt for Samfunnsviternes medlemmer, må det velges eller pekes ut lokal tillitsvalgt/forhandler i god tid før forhandlingene. Hvis det skulle vise seg umulig å få utpekt en representant for Samfunnsviterne/Akademiker-samarbeid, bør det undersøkes om tillitsvalgt/forhandler fra andre Akademiker-organisasjoner på arbeidsplassen kan ivareta deg. En oversikt over Akademiker-foreningene finner du på Akademikernes nettsider.

    Dersom ingen av de ovennevnte initiativ løser situasjonen, bør det vurderes om man skal representere seg selv dersom man er det eneste medlemmet i virksomheten. Alternativt varsles Samfunnsviternes sekretariat om at det vil være behov for bistand i forhandlingene. Du må på forhånd kontakte arbeidsgiver for å få oppgitt den lokale fristen for å levere lønnskrav til arbeidsgiver og hvem som skal motta dette, i tillegg til å avklare dato for forhandlingene. Krav må alltid sendes inn til arbeidsgiver før lokalt fastsatt kravfrist utløper.

    Lykke til!
    Johnny Advokat

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt fornavn og innlegg blir synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.