Feriepengetrekk

Hei!
Ble ansatt i fulltidsstilling i oktober 2021. Var ferdig med master samme år, så hadde ikke opparbeidet mer enn omtrent 8500kr i feriepenger. I juni ble jeg trekt for 5 uker ferie (50 000kr, som naturligvis er over fast månedslønn). Fikk da 0kr utbetalt i juni. I juli fikk jeg normal lønn minus trekk fra forrige måned. Ga beskjed om at dette var feil på min arbeidsplass, da jeg bare tok 2,5 uker ferie. Skal altså ha 25 000 tilbakebetalt, men det kom verken i juli eller august. Hvordan er reglene på dette? Kan jeg ta direkte kontakt med lønnskontoret?
Mia

Kommentarer

 • Hei, Mia
  Takk for spørsmålet, dette er det flere som lurer på. Grunnen til at dette skjer er nok at mange arbeidsgiver har en ordning der arbeidstaker får utbetalt feriepenger i juni måned, istedenfor for lønn, uavhengig av når og hvor lenge arbeidstaker har ferie.

  Jeg forstår det slik at grunnen til at du ikke har tatt, og heller ikke ønsker å ta ut mer ferie enn 2,5 uker, er at du ikke har opptjent tilstrekkelig feriepenger til at feriepengene dekker lønnbortfallet under lengre feriefravær. Dette er tillatt etter ferieloven § 5 (5) andre punktum.

  Svaret på ditt konkrete spørsmål er i grunnen enkelt - når du ikke er på jobb (ferie) opptjener du ikke lønn og når du er på jobb skal du ha lønn. Du opplyser at du har tatt 2,5 uker ferie - i disse 2,5 ukene som du ikke har jobbet får du ikke lønn, men du skal selvsagt ha lønn for all den øvrige tiden du faktisk har jobbet.

  Ta kontakt med lønningskontoret så ordner det seg sikkert.

  Med vennlig hilsen
  Johnny

  Johnny Advokat

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt fornavn og innlegg blir synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.