Rense sluk

Slik rengjør du sluket
For å rense sluket er det et par ting du bør ha for hånden: oppvaskhansker, en søppelpose til hår og skitt, en oppvaskbørste eller liknende til å skrubbe av vannlåsen og eventuelt avløpsrens.

  1. Ta på deg oppvaskhansker og ta opp slukristen.
  2. Fjern eventuelle hår og skitt som kan ha samlet seg over vannlåsen.
  3. Deretter løsner du vannlåsen, dette er gjerne en kopp med lokk og håndtak. Ta den opp, fjern eventuelle hår- og fettrester, skyll og skrubb godt til den er ren og sett den på plass igjen.
Les også: Unngå å helle fett i vasken 

  1. Er det mye hår og skitt i selve røret fjerner du dette og skyller deretter godt, gjerne med kokende vann.
  2. Når alle delene er renset og rengjort setter du vannlåsen tilbake på plass. Test med rennende vann for å se om den sitter som den skal og for å forsikre deg om at vannet renner unna.

Så ofte bør du rense sluket

Tips! En god tommelfingerregel er å rense sluk, kjøkkenvifte og ventiler minst fire ganger i året. Gjør det ved hvert sesongskifte så er det enkelt å huske på.

Bor dere flere sammen i kollektiv eller er en større familie kan rensingen være nødvendig å gjøre hyppigere ettersom flere personer betyr mer hår og såperester i dusjen enn om man bor alene.

Husk også at generelt vedlikehold og renhold underveis vil også spare deg for tid når du skal flytte.

Til info:
  • Dersom du ønsker å legge inn en serviceforespørsel eller har ytterligere problemer som krever vaktmester kan henvendelsen legges inn via vår nye kundeportal MyHome

Kundeservice Anmeld upassende innhold
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.