Informasjon om coronaviruset

Coronavirus (COVID-19) kan føre til spørsmål eller bekymringer. Derfor ønsker vi å gi deg anbefalinger om hva du kan gjøre for å prøve å unngå viruset og hvor du kan søke informasjon hvis du frykter smitte.

Det er registrert flere tilfeller av coronainfeksjon i Norge.

Risikoen er større for folk som har reist i Kina, Sør-Korea, Iran og Nord-Italia, hvor de største utbruddene er registrert.

Hvordan smitter viruset?
Coronaviruset spres gjennom dråpesmitte, som vil si kontakt mellom mennesker, hoste og nys.

Hvordan kan du unngå å bli smittet?
Et vanlig forebyggende tiltak mot luftveisinfeksjoner er å unngå å berøre ansiktet eller øynene, samt unngå nærkontakt med syke mennesker. Vask hendene ofte med såpe og varmt vann, før måltider, mathåndtering og etter toalettbesøk. Håndsprit/desinfeksjonsmiddel kan være et alternativ når du ikke har muligheten til håndvask.

Ved å hoste og nyse i armfolden eller i et papirlommetørkle, forhindrer du at infeksjoner sprer seg i omgivelsene dine eller forurenser hendene.

Hold deg hjemme når du er syk for å unngå å smitte mennesker på bussen, jobben din eller der du er i nærheten av andre.

Har du reist til et berørt land?
Hvis du har reist i et berørt land, bør du oppsøke lege og sørge for å være frisk før omgir deg med andre mennesker. For symptomer se lenke: https://helsenorge.no/sykdom/infeksjon-og-betennelse/coronavirus, og ta kontakt med helsevesenet per telefon/e-konsultasjon.

Spørsmål?
Kontakt fastlegen din eller legevakten på telefonnr: 116 117, eller les mer informasjon på https://helsenorge.no/ og Folkehelseinstituttets hjemmeside https://fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/.
Heimstaden Anmeld upassende innhold

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.