Hva er syrefri kaffe?

Vi får noen ganger spørsmål om hva som gjør vår Syrefri kaffe til en syrefri kaffe.

For å redusere mengden garvesyre i kaffen går de grønne bønnene gjennom en dampbehandling som kalles CR3. Denne prosessen er basert på noe som kalles LENDRICH prosessen, som ble patentert i 1933. Grønne kaffebønner blir plassert i et roterende kar med et trykk på 1-3 bar i minimum en time, til fuktigheten i kaffen har økt med 6-10%. Kaffen tørkes så og oppbevares i ventilerte siloer før den brennes.

Kliniske studier har vist at kaffe behandlet med damp under kontrollert trykk og temperatur er lettere å fordøye for mennesker som er sensitive til andre irritanter i kaffen enn koffein og opplever magesmerter, halsbrann etc. (FINTELMAN, HAASE (1977) & MEYER (1984))

Selv om det ikke finnes helt klare svar på arten av disse irritantene, hvorfor og til hvilken grad de reduseres, så har det blitt publisert en rekke studier som viser til hvilke molekylære endringer som skjer med kaffen ved denne prosessen. Ifølge ALBANESE (1964) reduseres bl.a. tanninene med omtrent 24%.
Ioannis Lazos Kaffeansvarlig Anmeld upassende innhold

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.