Hva er grønn te?
For å produsere grønn te blir tebladene kokt eller dampet umiddelbart etter høsting. Det gjør at man forhindrer oksidering og på den måten beholder bladene sin grønne farge og friske smak. Grønn te er på en måte naturen rett i koppen.
Etter oppvarmingen rulles og stekes bladene for at de skal kunne formes og tørkes. Noen ganger skjer det for hånd, noe som gir hver te sitt eget karakteristiske utseende - for eksempel de små kulene i Gunpowder, eller den øyenbryn-formede teen Chun Mee (som betyr Precious Eyebrows).
Fargen på en ferdig brygget kopp kan kommer i mange nyanser av grønn - fra en blek, stråfarge til strålende smaragdgrønn. Smaken kan være søt og kremet, rund, litt gressaktig, eller merkbart vegetal. Brygging til din smak er rett og slett et spørsmål om å kontrollere tid, temperatur og mengde te som brukes.
Etter oppvarmingen rulles og stekes bladene for at de skal kunne formes og tørkes. Noen ganger skjer det for hånd, noe som gir hver te sitt eget karakteristiske utseende - for eksempel de små kulene i Gunpowder, eller den øyenbryn-formede teen Chun Mee (som betyr Precious Eyebrows).
Fargen på en ferdig brygget kopp kan kommer i mange nyanser av grønn - fra en blek, stråfarge til strålende smaragdgrønn. Smaken kan være søt og kremet, rund, litt gressaktig, eller merkbart vegetal. Brygging til din smak er rett og slett et spørsmål om å kontrollere tid, temperatur og mengde te som brukes.
Følg innlegget
0
følgere
Slettet kommentar