Filterkaffe
Det finnes utallige filterkaffemaskiner. Velger du en brygger som har "Godkjent av Norsk Kaffeinformasjon" merket, kan du være sikker på at maskinen har blitt testet for å levere riktig temperatur og tid på vannet. Dette er en "standard" oppskrift som kan endres på til du finner noe som fungerer bra for deg.
Du trenger
Du trenger
- Kaffebrygger
- Kaffefilter
- God kaffe
- Kaffekvern
- Vekt
- Bruk 1 liter rent, kaldt kildevann til 65 gram kaffe. Hvis smaken ikke er tydelig eller den føles for kraftig, prøv å redusere med 5 gram. Hvis du liker mer bitterhet og kraft kan du prøve å legge til 5 gram.
- Kaffen bør kvernes opp rett før du skal brygge. Den vanlige innstillingen for kverning av filterkaffe er "medium". Kaffepartiklene skal se ut som bordsalt (ikke flak).
- La det renne kaldt kildevann gjennom filteret så det er fuktig når du skal starte bryggingen.
- 1 liter vann skal bruke rundt 4 minutter fra det begynner å renne ned i kannen til det begynner å dryppe igjen.
- Når vi tester kaffe bruker vi springvann fra Bærum. Dette vannet har en hardhetsgrad på mellom 1 og 3 dH. Merk av vannkvaliteten der du er påvirker hvordan kaffen smaker.
- Har du et refraktometer kan du bruke det for å måle hvor god ekstraksjonen er.
Følg innlegget
0
følgere
Slettet kommentar