Dette innlegget er gammelt og kan inneholde feil informasjon.

Filterkaffe

Det finnes utallige filterkaffemaskiner. Velger du en brygger som har "Godkjent av Norsk Kaffeinformasjon" merket, kan du være sikker på at maskinen har blitt testet for å levere riktig temperatur og tid på vannet. Dette er en "standard" oppskrift som kan endres på til du finner noe som fungerer bra for deg.

Du trenger
  • Kaffebrygger
  • Kaffefilter
  • God kaffe
Du bør ha
  • Kaffekvern
  • Vekt
Kort og godt
  1. Bruk 1 liter rent, kaldt kildevann til 65 gram kaffe. Hvis smaken ikke er tydelig eller den føles for kraftig, prøv å redusere med 5 gram. Hvis du liker mer bitterhet og kraft kan du prøve å legge til 5 gram.
  2. Kaffen bør kvernes opp rett før du skal brygge. Den vanlige innstillingen for kverning av filterkaffe er "medium". Kaffepartiklene skal se ut som bordsalt (ikke flak).
  3. La det renne kaldt kildevann gjennom filteret så det er fuktig når du skal starte bryggingen.
  4. 1 liter vann skal bruke rundt 4 minutter fra det begynner å renne ned i kannen til det begynner å dryppe igjen.
Tips
  • Når vi tester kaffe bruker vi springvann fra Bærum. Dette vannet har en hardhetsgrad på mellom 1 og 3 dH. Merk av vannkvaliteten der du er påvirker hvordan kaffen smaker.
  • Har du et refraktometer kan du bruke det for å måle hvor god ekstraksjonen er.
Ioannis Lazos Kaffeansvarlig

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.