Bryggeguide for te

All vår te er merket med anbefalte bryggetider og dosering, da det kan være små variasjoner.

Bruk rent kildevann og sørg for at alt serveringsutstyr er rent. For å få vannet til riktig temperatur er det enkleste å koke det opp for så å la det synke i temperatur til der du vil ha det. Hvis du har en vannkoker med temperaturmåler fungerer det også bra.

Vi anbefaler å la teen i så stor grad som mulig flyte fritt i vannet den brygges i. De fleste tesorter ekspanderer når man brygger den. Hvis den for eksempel er i en teklype vil den bli klemt og man risikerer å presse ut uønskede smaker fra teen. En serveringskanne med sil eller en sil til kopp fungerer bra.

Grønn te, med og uten smak
Grønn te er mer delikat enn sort te og bør behandles mer ømfintlig. Trekkes den i for varmt vann "brenner" man teen og mye av de unike smakene forsvinner.

2 gram per kopp 75-85 C 2-3 minutter trekketid

Frukt og Urteblanding
Det kan være veldig stor variasjon i hva disse blandingene inneholder, men siden det som regel handler om å ekstrahere smak fra tørket frukt så tåler disse typene mye varme og det er lettere å endre dosering etter eget ønske uten å under/overekstrahere. Det finnes unntak som f.eks

3 gram per kopp 95-100 C 5 minutter trekketid

Hvit te
I likhet med grønn te er hvit te en delikat te som trenger ømfintlig behandling.

2 gram per kopp 75-80 C 3-5 minutter trekketid

Oolong te
2 gram per kopp 85-95 C 3-5 minutter trekketid

Rooibush
2 gram per kopp 95-100 C 3-5 minutter trekketid

Sort te, med og uten smak
Sort te er mer robust og trenger derfor mer varme for å ekstrahere smaken.

2 gram per kopp 95 C 3-4 minutter trekketid
Black Cat Kaffe og Tehus Anmeld upassende innhold

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.