Lading av elbil

Hvordan lader jeg elbilen underveis? Kan jeg bruke hurtiglading?
Bilkollektivet Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Alle bilene har ladekabel som hører til bilen. Denne plugger du ut og legger i bagasjerommet når du henter bilen, og plugger inn igjen når du leverer.

  Må du lade underveis, kan du benytte ladebrikke fra elbilforeningen eller ladekort fra circle k som ligger i bilens hanskerom. Per tid virker elbilforeningens ladebrikke   på alle Fortum og Mer (tidligere Grønn Kontakt) sine ladestasjoner. Ladekort fra circle k fungerer på circle k og Ionity sine ladestasjoner. Hurtiglading inkludert i prisen du betaler for leie.
  Haakon
 • Hei.
  Er det endring i hvor jeg kan bruke ladebrikken siden januar?
  For Tesla M3 står det: Ionity, Fortum og Mer. Grønn Kontakt er ikke nevnt for Tesla..
  Kan jeg bruke alle fire? 
  Mvh Nils
  Nils
 • Hei Nils,

  Grønn Kontakt har byttet navn til Mer, og du kan dermed fremdeles lade på stasjoner merket Grønn kontakt og Mer. Se denne artikkelen for mer informasjon om navnebytte.

  Elbilforeningens ladebrikker gir deg tilgang til å lade på Fortum (charge & drive) og Mer (Tidligere Grønn kontakt) sine ladestasjoner.
  I tillegg vil Ladekort fra Circle K gi deg tilgang til å lade på Circle K sine ladestasjoner samt Ionity.

  For alle Tesla Model 3 er det også mulighet til å lade via Teslas hurtig- og lynladernettverk. (her kreves ikke annen autorisering enn selve bilen)

  Mer informasjon om Tesla Model 3 og lading finner du her.


  Alexander Børstad Driftskonsulent
 • Alle elbilene har også en lader for vanlig stikkontakt (Schuko). Denne kan du benytte til å lade feks over natten der du er på tur. Ladekablene ligger som oftest enten i bagasjerommet bak, eller foran - iPace og Tesla har en såkalt "frunk" - et ekstra bagasjerom under panseret.
  Morten Munch-Olsen
 • På Ionitys sider står det at elbilforeningens brikke skal kunne registreres hos Circle K og Ionity. Har dere gjort dette? I EV93809 ligger det bare brikke fra elbilforeningen, ikke fra Circle K. Det hadde vært greit om brikkene i bilene var knyttet til så mange tilbydere som mulig, ikke bare de to som er nevnt i tidligere svar.
  Jon Enger
 • Er ladekort fra Circle K = det betalingskortet som ligger i hanskerommet? Det står liksom ikke noe om lading på selve det kortet.
  Jon Enger
 • Hei Jon,

  Hos oss er Circle k kortet registrert og kan benyttes til lading av elbiler hos Ionity og Circle k. Elbilforeningens ladebrikke er registrert og kan benyttes hos Fortum og Mer. Ladekort fra Circle k = betalingskortet i bilens hanskerom.
  Alexander Børstad Driftskonsulent
 • Hei! Hvis vi vil lade mot betaling på et sted der jeg ikke kan bruke brikken – i dette tilfellet på et hotell som tar en timepris for å bruke laderen – kan vi da få det refundert etterpå? Mvh Øyvind
  Øyvind Eggen
 • Hei.

  Vi refunderer utlegg for lading der det står spesifisert kWh på kvittering.
  Alexander Børstad Driftskonsulent

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.