Hvem rengjør bilene?

Må jeg vaske bilen etter meg når jeg har skitnet den til?
Bilkollektivet Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Som non-profit medlemsorganisasjon er vi i stand til å tilby veldig gunstige priser til våre medlemmer. En viktig del av å holde disse prisene nede, er at medlemmene hjelper oss å holde bilene rene.

  En god tommelfingerregel er at du alltid skal levere bilen tilbake minst like fin som da du hentet den. Drivstoffkortet som ligger i bilen (se eget punkt) kan benyttes til vask av bil i automat. I tillegg anbefaler vi bruk av støvsuger og en fuktig fille, eller wipes innvendig. Det går også an å bruke snøkosten som ligger i bilen til å feie ut bøss. Ved omfattende rengjøringsbehov vil det kunne påløpe et gebyr (se vilkår).  Haakon
 • Hei, jeg har ennå ikke rukket å leie bil. Jeg lurer spesielt på dette med vasking. Bilen vil jo alltid være mer skitten etter en kjøretur enn før turen (selv om det ikke nødvendigvis er synlig for det blotte øye), det sier seg selv. Men hvor mye mer skitt skal til før man må vaske den? Blir ikke lakken veldig fort slitt hvis man skal drive å vaske den hver gang? Mange vil sikkert foretrekke å kjøre den gjennom en vaskehall istedenfor å bare spyle over den. Hva er det folk pleier å gjøre egentlig, og finnes det vaskemuligheter på alle bensinstasjoner? (begynner å bli en stund siden jeg hadde egen bil tydeligvis... 😉
  Hilde
 • Hei Hide.

  Takk for godt spørsmål.
  Her gjelder det å bruke litt skjønn ja. Hva er akseptabelt nivå av "skitt"? Hva ville du selv tolerert dersom du var neste bruker av bilen?

  Det er mulig å benytte både selvvask og automatvask (billigste program), så det er litt opp til hver enkelt.

  Bilkollektivet handler jo også om non-profit kostnadsdeling, så litt edruelighet når det kommer til kostnader til vask gjør at vi kan holde prisene så lave som mulig.
  Haakon

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.