utdanning i Frankrike

jeg vil gjerne studere i Frankrike men jeg vil ta et år kanskje først hvor jeg bare studerer fransk i Frankrike. hvor kan det være relevant å søke og hvor er det godkjent opplæring. Jeg trenger hjelp med å finne skoler og hvor man får økonomisk støtte.
Victoria Erichsen

Kommentarer

 • Hei, her finner du informasjon om språkkurs i Frankrike - ANSA - Språkkurs Frankrike

  Ønsker du å ta hele utdanningen din i Frankrike, kan du i få støtte fra Lånekassen til lengre språkkurs . Det betyr at du kan ta inntil 12 mnd med språkkurs ved et fransk universitet, ved Alliance française, eller ved andre eksamenssentra for DELF og DALF som er godkjente av CIEP (Centre international d`etudes pédagogiques) eller FLE (Français langue étrangère).

  Opplæringen må være på fulltid med minimum 15 undervisningstimer per uke og vare i minst tre måneder. Tar du kurs utenom universitet må det lede frem mot DELF eller DALF. Videre må du opplyse i søknaden om hvilken grad du planlegger å ta og navnet på lærestedet du planlegger å ta graden ved.

  Dersom du skulle ombestemme deg etter språkkurset, og likevel ikke ønsker å studere i Frankrike, vil du ikke miste stipendet 😊

  Universitetene i Dijon, Montpellier og Besançon tilbyr utenlandske studenter et ettårig studium i fransk språk og kultur. Studieåret avsluttes med eksamen og diplom.

  NB! Du vil ikke få norske studiepoeng for disse språkkursene, men de passer veldig godt som forberedelse for videre studier i Frankrike

  Kursene over er bare gitt som eksempler. Flere universitetskurs finner du via denne søkemotoren

  Henriette
 • hvis jeg skulle valgt sorbonne université i paris. hvor høyt snitt burde jeg ha da?
  er det veldig vanskelig å komme inn? Og hvor mye blir jeg støttet av lånekassen?

  Victoria Erichsen
 • Hvor mye du får i lån/støtte fra Lånekassen finner du her - Universitet og høgskole i utlandet (lanekassen.no) og Språkkurs (lanekassen.no)

  Hvor høyt snitt du må ha for å komme inn må du undersøke med skolen og studiet.
  Henriette

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.