Til seneste kommentar
Dette innlegget er gammelt og kan inneholde feil informasjon.

Karakterkrav siviløkonom - CBS

Hei, jeg vurderer å studere siviløkonom i København, men finner ikke ut hva karakterkravet er for dette. kunne dere hjulpet?

Anton

Kommentarer

 • Hei,
  Du tenker kanskje på linjen HA (almen) som er på Copenhagen Business School (CBS).

  På CBS er Businessfag (bedriftsøkonomi), det som heter almen erhvervsøkonomi på dansk, også kjent som HA (almen), den mest populære studieretningen for nordmenn i Danmark. Her er en link til mer informasjon om studiet HA (almen). Under opptagelse kan du se hva adgangskvotienten var for 2022.

  Merk at det her står i danske karakterer. Det danske og norske karaktersystemet er ulikt, men jeg legger ved tabellen for omgjøring av snitt.
  Omgjøring av karakterer

  Jeg nevner at siviløkonomtittelen i utgangspunktet er forbeholdt studenter som har tatt master i økonomi og administrasjon i Norge. Men, Econa skriver på sine sider at de ikke kan dokumentere at studenter som har sidetittel siviløkonom gjør det bedre eller dårligere i arbeidslivet enn kandidater med andre økonomisk-administrative mastergrader. Om utdanningen din gir deg siviløkonomtittel eller ikke bør derfor ikke være et kriterium ved valg av lærested i utlandet.

  Til orientering er Econa en interesse- og arbeidstakerorganisasjon for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomisk- administrative fag med 23 500 medlemmer.

  Lykke til!

  Mvh Elise
  ANSA – Association of Norwegian Students Abroad
  Samskipnaden for norske studenter i utlandet
  Tlf: +47 22 47 76 00
  Elise

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.