Dette innlegget er gammelt og kan inneholde feil informasjon.

Hvor kan jeg studere psykologi?

Hei!

Jeg vil gjerne jobbe som klinisk psykolog, hvor kan jeg studere dette og bli godkjent i Norge etterpå?

Mvh
Marthe

Kommentarer

 • Hei!

  Det er ingen psykologistudier i utlandet som garantert vil gi deg autorisasjon i Norge, men vi har erfaring med at det er enklere med utdanning fra Danmark, Sverige og Polen. Les om landene via vår fagside om psykologi.
 • Hei!

  Hva slags type psykologi studier i Polen og i Nederland tilsvarer noe lignende som det man kan få i Norge, da tenker jeg på profesjonstudiet i psykologi?

  Mvh Julia
  Julia Dembinska
 • Hei.
  Dersom du vil jobbe som klinisk psykolog, trenger du godkjenning fra Helsedirektoratet. Søkere som kan dokumentere en masterutdanning som gir rett til lovregulert yrkesutøvelse som psykolog i Polen, vil kunne oppnå autorisasjon i Norge dersom de gjennomfører de krav helsemyndighetene setter til kompenserende tiltak for eventuelle mangler i utdanningen.

  Her kan du lese mer om Psykologistudier i Polen - ANSA

  I Nederland finnes det mange retninger innenfor psykologi. Du kan studere tradisjonelle retninger som organisasjonspsykologi, sosialpsykologi, nevropsykologi og klinisk psykologi. Men det finnes også utdanninger som ikke finnes i Norge, slike som rettspsykologi. Det finnes også mange blandingsgrader der du kombinerer fag som business eller filosofi med psykologi.
  Les mer om Psykologistudier i Nederland - ANSA

  Danmark og Sverige er populære land for å studere klinisk psykologi fordi det er det tryggeste valget med tanke på å få autorisasjon i Norge. Psykologistudier - ANSA
  Henriette
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.