Til seneste kommentar

Danske karakterkrav til norske

Kjemistudiet i danmark krever matematikk A med karaktersnitt 6,0. Jeg finner at 5,7 danske karakterpoeng tilsvarer 4,2 norske, og at 6,2 tilsvarer 4,3. Jeg regner derfor med at jeg må ha minimum karakteren 5 i R1 og R2. Men jeg lurer på om 6,0 regnes som et gjennomsnitt av R1 og R2, eller om karakteren fra begge fagene må være over 5?
Hanna

Kommentarer

 • Hei Hanna,

  Takk for spørsmål. 

  Når det gjelder kravet om matematikk A med karaktersnitt 6,0, kan det være forskjeller i hvordan dette tolkes fra universitet til universitet. Generelt vil et karaktersnitt på 6,0 tilsvare en gjennomsnittskarakter på rundt 5 i hvert av fagene R1 og R2, eller en karakter på 6 i det ene faget og en karakter på 4 i det andre.

  Det er imidlertid vanlig at opptakskravene i Danmark spesifiserer at karakterkravene må være oppfylt i begge fagene. Så selv om et snitt på 6,0 kan tilsvare en karakter på 5 i R1 og 4 i R2, kan det hende at universitetet krever en karakter på minst 5 i begge fagene for å vurdere søknaden.

  Det kan være lurt å sjekke opptakskravene nøye på nettsidene til det aktuelle universitetet for å få en mer nøyaktig forståelse av hva som kreves for å bli vurdert for opptak til kjemistudiet.

  Jeg ønsker deg masse lykke til!

  Mvh Elise
  ANSA – Association of Norwegian Students Abroad
  Samskipnaden for norske studenter i utlandet
  Tlf: +47 22 47 76 00


  Elise

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.