Dette innlegget er gammelt og kan inneholde feil informasjon.

Årsstudium i København

Hei,
Jeg skal nå til høsten søke videre opptak og ønsker sterkt å studere i københavn. Jeg vet ikke helt om jeg er klar for å gå direkte på et kandidat studie eller om jeg er klar for å studere en ny bachelorgrad - og lurte på om københavn har noen årstudiet muligheter, hvor man får like mye støtte fra lånekassen uten at det skal være sånn at man må hoppe av etter første studieår på bachelor.

Håper å høre fra dere, ettersom søknadsfristen i Danmark er snart.

Mvh
Pia Barua 


Pia Baua

Kommentarer

 • Hei Pia,

  Takk for spørsmål.

  Årsstudium er dessverre ikke vanlig i Danmark. Dersom du likevel ønsker å studere ett år i Danamark, er det som du skriver fint mulig å begynne på et studium og droppe ut etter et år. Det er gratis å studere i Danmark.

  Du kan lese mer om studier i Danmark her: ANSA Studier i Danmark

  Dessverre er det også slik at hvis du ikke fullfører studiet du begynte på får du ikke lenger fullstendig omgjøring av lån til stipend hos Lånekassen.

  Lykke til!

  Mvh Elise


  Elise
 • Hei! Lurte på litt det samme. Dersom man hopper av etter ett år inn i bachelorgraden, og har dansk stipend/lånekasse, vil man da fremdeles få disse pengene (hvis man jobber 10t i uka)? Selv om man dropper ut?

  Mvh Pia Ellingsen
  Pia
 • Hei Pia,

  Takk for spørsmål.

  For å motta SU må du være studieaktiv. Du kan lese mer om dette her: https://www.su.dk/su/su-betingelser/studieaktivitet/studieaktivitet-paa-videregaaende-uddannelser/.

  Mvh Elise

  Elise

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.