Dette innlegget er gammelt og kan inneholde feil informasjon.

Varierende kvalitet på yogainstruktører

Hei,
Jeg har vært ivrig yogatrener på SATS siden 2004, og har stort sett vært fornøyd med program og instruktører. Jeg har gått både på basistimer og advanced-timer. Jeg har også vært på diverse yoga-retreats innen rammen av andre yogasentre.

De siste par årene har kvaliteten på yogatimene på SATS blitt mer ymse, og på Solli har tilbudet blitt sterkt forringet. Der er det nå en instruktør som har alle timer, og hans yoga vil jeg karakterisere som hippie-yoga. Det er øvelser som ikke er for alle (selv en som har trent så mye som undertegnede), og som på sikt kan gi skader. Mange av hans øvelser er imidlertid morsomme og kunne med fordel vært inkorporert i et balansert program, men som helhet fungerer disse timene ikke - i alle fall ikke for mennesker som har levd noen år og som har ymse skader. Som situasjonen nå er blitt må jeg dra på flere sentre for å gjøre yoga (Sjølyst og Bislett), fordi mitt nærsenter Solli ikke lenger fungerer. Jeg må si at jeg nå vurderer mitt SATS-medlemskap.

Det ville vært veldig bra om Solli fikk flere yogainstruktører, helst Gunhildur Mjelde inn igjen, som kunne tilby forskjellige program. Sats har flere eminente yogainstruktører feks Ole Rydningen, Pål Somdalen, Helen Løddesøl.

mvh Merethe Luís

Merethe Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Hei Merethe
  Først og fremst takk for din tilbakemelding på yogakonseptet og instruktørene i SATS. Det er viktig at vi får denne typen av tilbakemelding for å kunne følge opp både senter og instruktører. Jeg skal gi Gunhildur, Helen, Ole og Pål beskjed om at de har fått positiv omtale i innlegget ditt. Det tror jeg de vil sette pris på.

  Jeg vet at produktavdelingen i SATS de siste par måneder har jobbet med å evaluere yogaproduktet og yogainstruktørene. Dette har resultert i at yogakonseptet nå videreutvikles, kvalitetssikres og revitaliseres. I den forbindelse videreutdanner vi våre yogainstruktører. Hvilket vi håper vil medføre et jevnt over enda høyere nivå på alle våre yogatimer og instruktører fra høsten av.
  Når det gjelder SATS Solli plass har nyansatt senterleder, Bjørn Tore Jakobsen, lang utdanning innen yoga. Med ham i spissen vil du forhåpentligvis få oppleve at alle yogatimene på SATS Solli plass etter hvert blir fantastiske timer å delta på.
  Ønsker deg en fin sommer!

  Sebastian Leder Kundeservice
 • Jeg opplever også at kvaliteten på yogainstruktørene har vært veldig varierende i det siste, noe som medfører at jeg unngår enkelte instruktører. Og da blir jo tilbudet noe mer begrenset.
  Støtter forslaget om videreutvikling av yogakonseptet, for å få en mer jevnere kvalitet på instruktørene.

  Barbro Sæther
 • Ja, vi jobber med saken og håper at du utover høsten vil oppleve et enda høyere nivå på alle våre yogatimer og instruktører.
  Jeg ønsker deg en super sommer og høst med mange gode treningsopplevelser på SATS.

  Sebastian Leder Kundeservice
 • Hei, ble skikkelig forbauset da jeg leste dette.
  Jeg trener selv med denne instruktøren og anser ham som en av de desidert dyktigste som er i SATS-systemet. Han forklarer alltid grundig hva, hvorfor og hvordan og ikke minst vektlegges viktigheten av å unngå og å forebygge skader. (Dette fikk jeg virkelig erfare da jeg falt hodestups på trikkelinjen ved Solli, men tok i mot støtet med et grep jeg har lært av denne instruktøren, for så litt forbauset å registrere at jeg var uskadd.) Dessuten er han svært flink til å gå rundt og følge opp de enkelte deltagerne med personlig instruksjon.
  At yogasekvensene hans kan være noe krevende, og ikke alltid helt forutsigbare, kan muligens stemme. Personlig synes jeg det er utfordrende og morsomt. At timene alltid er fulle og at det som regel er flere på venteliste taler vel også sitt tydelige språk?

  Jeg kjenner forøvrig til alle de instruktørene som Luis nevner, og slutter meg til at Rydningen er en svært god yogalærer. Jeg vil også anbefale Luis å gå på en klasse med Axel Haugland dersom hun har muligheten. Det er imidlertid tankevekkende at oppfatningen av hva som gjør en instruktør dyktig kan variere så mye. Det kan ikke være enkelt for SATS å skulle gjøre alle sine kunder fornøyde. Uansett, på vegne av meg selv og mange jeg har snakket med er jeg svært glad for at instruktøren Luis diskuterer gir timer hos dere og håper at SATS klarer å holde på både ham, Rydningen og Haugland en god stund til.

  Bård Brudevold
 • Hei. Som en flittig og ivrig bruker av SATS yogaklasser skulle jeg gjerne kommentere innleggene over.

  Yoga blir mer og mer populær, også internasjonalt, og det gjenspeiler seg i at det etterhvert finnes mange forskjellige typer yoga og det kommer stadig nye. Jeg synes SATS skal ha ros for å følge med i utviklingen og tilby et utvalg - senest Hot Yoga på SATS Sjølyst.

  Jeg ville dog foreslå at SATS beskriver timene mer nøyaktig slik at det er mulig å finne den yogatimen som er best tilpasset hver bruker. Som det er i dag står det "yoga" på mange timer uten at det er videre informasjon om det er Basic, Ashtanga, Flow, Martial arts inspirert osv.

  Fordeling av de forskjellige typer timer på hvert senter får være opp til SATS og den profilen hvert senter ønsker.

  Jeg synes det er nedlatende å kalle yogaklassene på SATS Solli for “hippie-yoga” De av oss som setter pris på disse timene og instruktøren som holder dem, er av en ganske annen oppfatning. Det er verdt å nevne at det er alltid lange ventelister for disse klasser - noe som tyder på at tilbudet nok er interessant for mange SATS brukere.

  Alle de instruktører jeg er kjent med er meget dyktig og holder timer av høy kvalitet. Jeg er imponert over den personlig oppfølging og grundig opplæring jeg har fått av samtlige.

  Jeg er enig at SATS er heldig som har disse og bør prøve å holde på dem så lenge som mulig!

  Takk for et godt tilbud og flotte og varierte yogatimer fra en fornøyd bruker.

  Veronica Biong
 • Merkelig å få kommentarer på et innlegg som er over 6 mnd gammelt! Kan nesten tyde på at brukerne ikke har fulgt så godt med når det gjelder utviklingen av timene ila høsten.

  Timene - også de på Solli - er nå blitt mer differensierte og gir et balansert tilbud til alle uansett hvilken type yoga man ønsker å utføre. Takk til SATS som har tatt tak i dette. Dette med yoga har virkelig tatt av de seneste årene og blitt etterspurt av brede lag av folket, og det er bra! For få år siden var det få timer på hvert senter og en håndfull utøvere. Likevel enig i at timene kunne blitt enda bedre beskrevet slik at man kommer på riktig time ift ønsker og forventninger.

  Med ønske om en god yoga-jul!

  Mvh Merethe

  Merethe
 • Hermed vil også jeg kaste alt hvad jeg har i hænderne - i denne ellers så travle førjulstid fordi jeg føler mig provokeret af Merete Luís indlæg – selv om det er 6 måneder gammelt.

  I sin sidste kommentar påpeger Luís forunderligheden af at få respons på et så bedaget indlæg. Hertil er blot at sige at, for undertegnedes dels vedkommende, prioriterer jeg mindre at sidde foran skærmen og læse og diskutere diverse indlæg, men er hellere aktiv, social og optaget af at have førnøjelse af Sats alsidige og gode træningsud- og tilbud.

  Når jeg alligevel føler mig nødsaget til at sætte mig til tastaturet, er det fordi jeg netop er blevet gjort opmærksom på Luís ”gamle” indlæg.

  I lighed med Veronica Biong og Bård Brudevold føler også jeg en ubændig trang til ikke at lade ovenstående, svært kritiske og efter min mening, meget uretfærdige indlæg forblive ukommenteret – derved kunne det – uretmæssig – gå hen og få status som en eviggyldig sandhed.

  Jeg kan ikke bryste mig af at have årelang erfaring med Satses treningstilbud, idét jeg først tegnede medlemskab i maj måned, 2012. Imidlertid har jeg været flittig – stort set daglig - bruger af Satses mange centre – og da centrene ligger relativt tæt og den kollektive trafik og infrastruktur i Oslo er særdeles velfungerende og godt udbygget – har jeg aldrig set på lidt rejsevej som noget problem – selvom jeg bor på Nesodden.

  Mit møde med Sats var et ”vennekort” på en uges varighed, som min datter gav mig. Omtalte yoga-lærers højt kvalificerede og systematiske undervisning var årsagen til at jeg tegnede endeligt medlemsskab.

  Jeg har dog valfartet til andre instruktørers yoga-timer og således fået et vist sammenligningsgrundlag. Lidt forenklet er jeg kommet til den konklusion, at der kan være lige så stor forskel på gennemførelsen og udbyttet af en 55-minutters yoga-time som der er på dag og nat.

  Dette anser jeg som et absolut gode – der skal være noget for enhver smag og at instruktørerne sammensætter individuelle program, har præference for forskellige øvelser og tolker "yoga" forskelliget – øger mangfoldet af tilbud.
  Hermed får vi brugere muligheden for at melde os på de timer der passer bedst til vor fysionomi, kondition og vort temperament for øvrig.

  Et bredt og alsidigt træningstilbud til et bredt og alsidigt brugerforum – noget bedre kan man ikke ønske sig!

  Fysisk undervisning og instruktion i godt voksen alder er en tillidssag.Jeg byder ikke min 56 år gamle og (for et halvt år siden) relativt utrænede krop, hverken ”en hvilken-som-helst” instruktør eller ”hvad” som helst! Jeg har friheden til at vælge - såvel træningudbyder som instruktør.
  Jeg går efter kvalitet.

  Jeg føler ”hele mig” særdeles godt ivaretaget af omtalte yoga-instruktør på Solli. Han er en genuin engageret, motivert og - inspirerende yogi. Han giver os individuel opfølgning i timerne, på en hyggelig og professionel måde. Han er opmærksom på og retter fejlpositioner og hjælper os med at komme dybere ind i stillingerne. Efter timen giver han sig altid god tid til at besvare spørgsmål, vise positioner eller komme med råd og vejledning.

  Efter hans timer er man fyldt med åndelig overskud, ro og fysisk velvære – man føler og véd at man har gjort noget godt for sig selv - har investeret positivt i såvel krop og sind ved at melde sig op til timen.

  Dette er årstiden man kan ønske sig noget: Jeg ønsker mig flere 90-minutters timer med denne enestående, gode yoga-lærer..og helst ikke for sent på dagen.

  Med venlig hilsen,
  Ulla Veltzé Bollerslev

  Ulla Veltzé Bollerslev
 • Jeg digger timene til Michael! Fantastisk yogalærer! Har gjort mye forskjellig yoga i mange år både på yogasenter og treningssenter. Han må dere ikke gi slipp på!

  Oddvar Støylen
 • Takk for alle deres konstruktive kommentarer, tilbakemeldinger og diskusjoner.
  Vi jobber kontinuerlig med å utvikle Yoga konseptet innen SATS og alle våre instruktører. I høst har vi lansert Hot Mojo på SATS Sjølyst og revitalisert SatsYoga .
  Jeg ser, som Veronica skriver, at vi kan bli bedre til å tydeliggjøre forskjellen på de ulike yoga-konseptene innen SATS i produktbeskrivelsene på sats.no. Jeg skal ta dette innspillet videre.
  Og takk til Ulla for at du delte din ’historie’ med oss. Jeg ble utrolig glad for at høre om de opplevelse og glede over å trene på SATS. Når det gjelder ditt ønske om flere 90 minutters yogatimer, håper jeg at du vil foreslå dette til Senterleder eller Senterkoordinator på ditt SATS senter, da vil de kunne vurdere muligheten.
  Ønsker dere alle en fortsatt fin julefeiring og et strålende treningsår.

  Sebastian Leder Kundeservice
 • Instämmer med Oddvar och de andra som tycker att Michael är en bra yogainstruktör. Han har haft två olika typer av pass under hösten (SatsYoga och "Yoga") och har god förmåga att skilja de olika typerna av yoga åt. Genom det sätt han pratar om de olika ställningarna visar han att han verkligen förstår de djupare syftena och alla aspekter av ställningarna. Han har dessutom en stil som i alla fall passar mig bättre, med längre serier av ställningar och ett högre tempo så att man får en bättre styrke- och (i viss mån) konditionsträning på passen. Kontinuerligt under året har han hela tiden gjort små variationer i passen, så man känner aldrig sig uttråkad.

  Ett gott betyg för hans pass är också att de alltid varit fullbokade i en vecka i förväg och under både november och december var vi mellan 4 och 8 killar på nästan varje pass, till skillnad från en del andra yogapass jag varit på där jag varit ensam eller vi bara varit några få killar. Kanske är det för att Michaels timmar med det högre tempot och större möjlighet till fysisk träning passar killar bättre.

  Jag hoppas verkligen att Sats Solli vårdar relationen med Michael så att vi kan ha kvar honom som instruktör. Och ja, fram för fler yogapass eftersom de pass som funnits under hösten alltid har varit fullbokade många dagar i förväg. Gärna några morgonpass också.

  Oskar Edlund
 • Hei, Oskar! Vi takker for ditt innspill og sender det videre til SATS Solli. De lager i disse dager timeplanen for våren 2013, og da er det alltid nyttig med innspill fra medlemmene. Med vennlig hilsen Tone.

  Tone Medarbeider Kundeservice
 • Hei
  En ting jeg begynner å bli svært missfornøyd med er at vi uten unntak må gjøre yoga i kalde saler, da spesiellt på solli og bislet. Det er ikke særlig heldig når man gjør yoga og det burde være en enkel sak å gjære noe med. Det er tatt opp med instruktører og betjening uten at det har hatt noen effekt.
  Mvh
  Oddvar Støylen

  Oddvar Støylen
 • Hei, Oddvar! Takk for din tilbakemelding. Vi jobber for tiden med planer om Hot MOJO® (yoga i et spesialbygd rom som holder 38 grader) på SATS Bislett, uten at vi kan si noe mer konkret om dette på nåværende tidspunkt. Skal forøvrig videreformidle ditt ønske om høyere temperatur i saler hvor Yoga holdes på SATS Bislett og SATS Solli. Med vennlig hilsen Tone.

  Tone Medarbeider Kundeservice
 • Jeg er en 58 år gammel mann med 21 års erfaring med nesten-prolaps. I 18 av disse årene har jeg ”løpt” (les: oftest krøpet) til kiropraktor flere ganger årlig med ekstreme ryggsmerter. Kiropraktoren har holdt meg arbeidsfør. For tre år siden sluttet jeg å røyke sigaretter og gikk opp 10 kilo. Det var på tide å vekke mitt sovende Sats-medlemsskap. For å gjøre en lang historie kort: Først ved hjelp av zumba, så med tillegg av bodypump og nå i april med tillegg av også yoga i en balansert blanding av tre treningsformer har jeg gått den lange veien til å bli smertefri, lettere, sterkere og med overhodet ingen kiropraktorbesøk på disse tre årene jeg har trenet.

  En fantastisk erfaring.

  Michael er en viktig ingrediens i denne historiens siste halve år med yoga. I april forsøkte jeg første gang hans time. Krevende, ja. Morsom, å ja. Inspirerende. Med en balanse av letthet og intensitet i øvelser og undervisning som for meg er helt perfekt. Blandingen av tradisjonell yoga med inspirasjon fra streetdans og kinesisk kampsport har skapt en leken, utfordrende og bevegelig yoga.

  For tiden har Michael pappapermisjon og jeg gleder meg stort til at han er tilbake. I mellomtiden har jeg ”shoppet” yoga-lærere rundt omkring på sentrene. Jeg har funnet dem som passer meg; som i likhet med Michael er litt krevende, presise i instruksjoner, som vil dele med sine elever og som har en merkbar ”passion” for yoga. Og jeg ser at for dem som ønsker det litt lettere, enklere, mildere, så finnes andre yogalærere. De er ikke nødvendigvis min ”cup of tea”, men dette er nettopp det flotte ved Sats-systemet: Systemet er differensiert, mangfoldig, basert på flere treningsretninger og filosofier, slik at alle kan finne noe for egen smak og personlighet.

  For meg har Michael og fem-seks andre lærere (Kunal Sharda, Runar Lundvall, Karolina Hermansson, Damla Tahirbegi, Svetlana Negashova og Stine Margrethe Fagervik Rosén, for å nevne noen) åpnet den forunderlige porten til yoga disse seks månedene. En sport der jeg utfordrer meg selv og der det nettopp er reisen, den langsomme utviklingen i min ufullkomne, skadete kropp som er gleden ved treningen. De bittesmå seirene over eget forfall, slitasje og skader. Den langsomme veien til styrke, spenst og glede over smertefri bevegelighet.

  Det er en fantastisk reise. Og jeg er takknemlig overfor disse dyktige instruktørene jeg har funnet på Sats.

  Tom Ovlien
 • Hei, Tom. Takk for en fantastisk flott historie og tilbakemelding! Jeg videreformidler til alle nevnte omgående. Dette vil de sette stor pris på å få høre. Ønsker deg god trening og lykke til videre! Med vennlig hilsen Tone

  Tone Medarbeider Kundeservice

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Legg ved filer

Ditt innlegg & navn blir synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig. Les vår policy

Policy for innhold og brukerinformasjon · Om cookies